Autorităţile turce au reţinut aproape 200 de persoane suspectate de legături cu gruparea militantă Stat Islamic în cadrul unor operaţiuni desfăşurate în mai multe provincii ale ţării, a anunţat sâmbătă ministrul de interne, Ali Yerlikaya, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii prinşi plănuiau să atace biserici şi sinagogi din Istanbul, a declarat Yerlikaya pe platforma socială X.

Ministrul Ali Yerlikaya a precizat că 189 de suspecţi au fost arestaţi în 37 de oraşe, dintre care 27 la Ankara şi 22 la Istanbul, într-o serie de operaţiuni desfăşurate în întreaga ţară înainte de sărbătorile de Anul Nou.

Turcia a intensificat în ultimele luni operaţiunile împotriva membrilor Stat Islamic, organizaţie care a revendicat o serie de atacuri mortale în Turcia, inclusiv unul la 1 ianuarie 2017 într-un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morţi.

Vineri, autorităţile anunţaseră deja arestarea a 32 de presupuşi membri ai Daesch, printre care trei membri de frunte ai grupării, suspectaţi că ar fi plănuit atacuri împotriva bisericilor şi sinagogilor în special, precum şi a Ambasadei Irakului, iar săptămâna trecută, poliţia a anunţat o vastă razie în 32 de oraşe din întreaga ţară, arestând peste 300 de persoane pentru presupuse legături cu Stat Islamic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.