Autorităţile belgiene au anunţat miercuri noaptea că atacatorul tunisian Anis Amri a ajus la Bruxelles în ziua de 21 decembrie, în jurul orei locale 19.00 (20.00 ora României), cu un tren care plecase din Amsterdam. Camerele de supraveghere din incinta Gare du Nord din Bruxelles indică faptul că jihadistul era înarmat şi a rămas în clădire până în jurul orei locale 21.00. Carabinierii italieni l-au ucis pe tunisian două zile mai târziu în urma unui schimb de focuri din apropierea gării din Milano, transmite Le Soir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul investigaţiei judiciare lansată de Biroul Federal de Procuratură în urma atentatului de la 19 decembrie din Berlin, Poliţia Federală a Căilor Ferate din Bruxelles, în colaborare cu SNCB, au urmărit înregistrările video de la Gare du Nord”, a explicat procurorul federal din Belgia.

Anis Amri a parcurs până la 1.000 de kilometri de la Berlin la Milano. Însă, atacatorul tunisian nu a riscat în niciun moment să fie detectat de autorităţile europene în timpul călătoriei sale, deşi a utilizat mai multe autobuze şi trenuri pentru a trece dintr-o ţară în alta, fiind recunoscut abia de carabinierii din Milano.

Potrivit autorităţilor belgiene, Anis Amri era înarmat şi a rămas pentru aproximativ două ore în incinta Gare du Nord din Bruxelles.

Procurorii au evitat să prezinte mai multe detalii cu privire la acţiunile următoare ale jihadistului tunisian ”în interesul investigaţilor care sunt în desfăşurare în Belgia şi Germania”.

Tânărul tunisian a traversat înarmat mai multe graniţe europene în urma atacului de la târgul Breitscheidplatz. Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 56 au fost rănite după ce jihadistul a condus un camion în mulţimea de la un târg de Crăciun din metropola Berlin.

Jurnaliştii francezi au relatat la finele anului trecut că atacatorul tunisian a trecut prin Olanda înainte de a ajunge în Franţa. Se pare că jihadistul a ales să călătorească cu un autobuz din Berlin şi până la staţia Sloterdijk din Amsterdam. Acesta a călătorit fără a risca să fie detectat în prima zi după atentat, întrucât autorităţile germane au arestat şi audiat timp de 24 de ore un alt suspect pakistanez, care nu avea nicio legătură cu atentatul din Berlin.

Ulterior, Anis Amri a ajuns în Lyon, de unde a călătorit cu trenul până la Chambery, iar apoi spre Milano.

Carabinierii italieni l-au recunoscut pe atacatorul tunisian în dimineaţa zilei de 23 decembrie în apropierea gării din Milano. Acesta din urmă şi-a pierdut viaţa în urma unui schimb de focuri cu autorităţile italiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.