Armata israeliană şi serviciile de informaţii interne (Shin Bet) anunţă joi că ”Shadi Barud, adjunctul serviciilor de informaţii ale Hamas, a fost eliminat”, acuzat de faptul că este unul dintre planificatorii atacului Hamas în Israel de la 7 octombrie, relatează AFP şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El a participat la planificarea masacrului de la 7 octombrie şi la nenumărate alte atacuri împotriva israelienilor”, anunţă Tsahalul în această postare pe X.

”Vom continua să-i lovim şi să-i eliminăm pe liderii Hamas”, ameninţă armata israeliană.

”În baza unor informaţii (clasificate) precise ale IDF şi ISA (Agenţia Israeliană de Securitate, adică Shin Bet), avioane de vânătoare IDF l-au lovit pe directorul adjunct al Direcţiei Informaţiilor Hamas Shadi Barud”, anunţă într-un comunicat comun armata şi spionajul israeliene.

Ele publică o înregistrare video despre care afirmă că surprinde atacul aerian în care l-au ucis pe Barud, în care apar cel puţin două clădiri din Gaza care se surpă în urma loviturii.

Ele îi acuză în comunicat pe Barud şi pe Yahya Sinwar de plănuirea atacului de la 7 octombrie al Hamas, soldat cu 1.400 de moţi şi luarea a peste 200 de ostatici.

”Barud a fost anterior comandantul batalionului Hamas de la Khan Yunis şi este responsabil de planificarea a numeroase atacuri împotriva unor civili israelieni”, acuză Tsahalul şi Shin Beth.

Barud a deţăinut după aceea mai multe posturi în serviciile militare Hamas de informaţii şi a fost însărcinat cu relaţiile cu spionajul Hamas.

Sinwar Sinwar a fost un comandant al Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, braţul armat al Hamas, iar în prezent este liderul Hamas în Fâşia Gaza.

 

El şi-a concentrat eforturile asupra construirii relaţiilor cu puteri regionale, Egiptul şi Iranul.

Mişcarea islamistă Hamas nu a comentat anunţul israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.