Corpul lui Yehudit Weiss, unul dintre cei 240 de ostatici capturaţi de militanţii Hamas când au luat cu asalt sudul Israelului, la 7 octombrie, a fost recuperat de soldaţii israelieni într-o clădire din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza, a anunţat joi armata, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că ostatica găsită moartă într-o clădire din apropierea spitalului Al-Shifa a fost "ucisă de terorişti, de răpitorii ei".

"Nu am reuşit să ajungem la ea la timp", a spus el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Hagari a subliniat că "activitatea" forţelor israeliene la spitalul Al-Shifa continuă, descriind procesul ca fiind "lent şi delicat".

Purtătorul de cuvânt a vorbit, de asemenea, despre "continuarea operaţiunilor la spitalul Al-Rantissi", promiţând că va publica fotografii care arată intrarea într-un tunel. "Am vizat oficiali Hamas în locaţii subterane", a adăugat el.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Trupul neînsufleţit al femeii de 65 de ani a fost identificat de către criminalişti, iar familia a fost informată.

Trupele Batalionului 603 al Brigăzii 7 blindate au găsit cadavrul alături de echipamente militare ale Hamas, inclusiv puşti de asalt şi aruncătoare de grenade.

Cadavrul a fost adus în Israel pentru identificare, după care armata şi poliţia au notificat familia lui Weiss.

IDF nu a oferit detalii suplimentare cu privire la cauza morţii lui Weiss sau la momentul în care a fost ucisă.

Weiss, mamă a cinci copii, a fost răpită din kibbutzul Beeri la 7 octombrie. Soţul ei, Shmulik Weiss, a fost ucis în camera de siguranţă a casei lor.

Yehudit, o pensionară care lucra cu copiii de la grădiniţă şi în sala de mese a kibbutzului, făcea radioterapie pentru cancer la sân când a fost răpită.

"IDF transmite sincere condoleanţe familiei", se arată într-un comunicat. "Misiunea naţională este de a localiza persoanele dispărute şi de a readuce ostaticii acasă", dă asigurări armata.

"IDF operează alături şi în deplină coordonare cu instituţiile naţionale şi de securitate relevante pentru a urmări aceste obiective. Nu vom înceta misiunea până când aceasta nu va fi îndeplinită", adaugă armata.

Luni, armata israeliană a confirmat moartea unui alt ostatic, tot o femeie, care lucra în armată. O înregistrare video apărută pe un canal social al Hamas susţinea că tânăra de 19 ani, ţinută ostatică în Gaza, a fost ucisă într-un atac aerian israelian.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.