Administraţia Trump a anunţat joi că va excepta Uniunea Europeană şi alţi patru aliaţi – Australia, Argentina, Brazilia şi Coreea de Sud – de la tarifele impuse pentru importurile de oţel şi aluminiu care vor intra în vigoare vineri, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul pentru Comerţ al SUA, Robert Lighthizer, a spus membrilor Congresului în cadrul unei întâlniri a Comitetului pentru Finanţe că Trump „a hotărât să oprească impunerea tarifelor din respect pentru ţările respective”.

Anunţul lui Trump privind tarifele a înfuriat aliaţii vechi ai americanilor, majoritatea lor ameninţând cu măsuri dure împotriva produselor americane ca răspuns. Preşedintele a anunţat iniţial că va exclude doar Mexicul şi Canada de la tariful de 25% pentru importurile de oţel şi aluminiu.

Lighthizer le-a spus senatorilor că Trump a fost de acord ca „în baza unui anumit set de criterii, unele ţări ar trebui să fie excluse”, acestea fiind ţările cu care SUA a negociat.

SUA importă majoritatea oţelului din Canada, Brazilia, Coreea de Sud şi Mexic.

Lighthizer a confirmat exceptările după ce senatorul Ron Wyden a făcut presiuni ca procesul să fie clarificat.

„Toată lumea de aici vrea să facă parte din procesul de consultări – nu am avut parte de aşa ceva recent. Care ţări, pentru că se va întâmpla mâine, vor fi exceptate de la aceste tarife pentru oţel şi aluminiu?”, a spus Wyden.

„Este vorba de lista pe care tocmai am spus-o”, a răspuns Lighthizer.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.