Aproape un utilizator american de Twiter din cinci (19%) este abonat al contului oficial al preşedintelui Donald Trump, urmat de 62 de milioane de utilizatori pe reţeaua de socializare, potrivit unei anchete publicate luni de Pew Research Center, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul arată că peste jumătate din aceşti navigatori pe Internet (54%) sunt în favoarea politicii locatarului Casei Albe şi a tweeturilor sale, adesea polemice.

Pew Research Center sugerează însă că influenţa lui Donald Trump pe Twitter, reţeaua sa de socializare predilectă, rămâne limitată, în măsură în care doar 22% dintre adulţii americani deţin un cont pe această platformă.

Al 45-lea preşedinte american este, de altfel, mai puţin influent pe Twitter în rândul americanilor decât predecesorul său Barack Obama, urmat de 25% din utilizatorii de Twitter din Statele Unite (107 milioane de abonaţi).

Între utilizatorii reţelei de socializare, aproape trei republicani din zece este abonatul lui Trump, în timp ce în rândul democraţilor această proporţie este de 13%.

Ancheta a fost efectuată din decembrie 2018 în iulie 2019 pe un eşantion de 2.388 de adulţi americani prezenţi pe Twitter şi care au acceptat să-şi împărtăşească datele publice centrului de cercetare.

Aceste date sunt publicate în contextul în care Donald Trump se află focul unor critici cu privire la o serie de tweeturi împotriva unor alese democrate de culoare, pe care le-a îndemnat ”să se întoarcă” în ţara de origine, în pofida faptului că mai multe dintre le sunt născute în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.