Preşedintele american Donald Trump a trimis în Suedia reprezentantul SUA pentru situaţii cu ostatici pentru a monitoriza procesul rapper-ului american ASAP Rocky, conform agenţiei suedeze TT, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trimisul special Robert O’Brien a fost văzut marţi la tribunalul din Stockholm. Ruth Newman, o purtătoare de cuvânt a ambasadei americane la Stockholm, a declarat pentru TT că O’Brien se află în Suedia „pentru a se asigura de bunăstarea cetăţenilor americani, care este mereu o prioritate”.

A$AP Rocky, judecat în Suedia cu privire la violenţe, împreună cu doi membri ai anturajului său, a invocat ”legitima apărare”, marţi, în deschiderea procesului său.

A$AP Rocky, în vârstă de 30 de ani, pe numele său real Rakim Mayers, a fost plasat în arest preventiv la 3 iulie, în urma unui concert, împreună cu alte trei persoane - dintre care una fost scoasă între timp din cauză - după o încăierare, la 30 iunie, pe străzile capitalei suedeze.

La 5 iulie, un tribunal a dispus încarcerarea rapperului pe motiv că există ”riscul să fugă” în străinătate.

Într-o înregistrare video filmată de un amator, difuzată mai întâi de TMZ, în cursul unei vizite în capitala suedeză, la un concert în cadrul turneului său european, artistul pune la pământ un tânăr, iar apoi îl loveşte.

În alte înregistrări video, postate pe contul de Instagram al rapperului, A$AP Rocky cere, în mai multe rânduri, unor bărbaţi, să nu-l mai urmărească.

A$AP Rocky a acţionat într-o situaţie de ”legitimă apărare”, a declarat avocatul său Slobodan Jovicic în deschiderea dezbaterii. Însă, a spus el, rapperul ”recunoaşte că aruncat victima la pământ, a călcat-o pe braţ şi i-a dat un pumn sau a împins-o de umăr”.

Acuzarea pledează, la rândul său, că este o faptă intenţionată, apreciind că ”faptele constituie un delict, în pofida argumentelor apărării”, precizează parchetul.

Procesul urmează să se desfăşoare timp de trei zile, până vineri. Doi membri ai anturajului rapperului compar alături de acesta. În cazul în care judecătorii îl găsesc vinovat, A$AP Rocky riscă până la doi ani de închisoare şi o amendă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.