Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri într-un interviu acordat Fox News că investigaţia procurorului special Robert Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile americane nu a fost necesară şi că ruşii ar fi preferat ca rivala sa Hillary Clinton să câştige alegerile, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a criticat în interviu echipa lui Mueller pentru că ar fi fost plină de suporteri ai lui Hillary Clinton. Preşedintele american a sugerat şi că investigaţia face parte dintr-o campanie de defăimare a democraţilor împotriva sa. Deşi raportul lui Mueller nu îl exonerează complet pe Trump, preşedintele a afirmat din nou că este nevinovat.

„Vă pot spune acest lucru despre (investigaţia privind) Rusia. Dacă ar fi avut ceva despre mine, ar fi fost făcut public de mult”, a afirmat Trump.

Investigaţia lui Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 s-a încheiat vineri iar un rezumat al raportului redactat de procurorul general William Barr arată că nu au fost găsite dovezi care să sugereze o coordonare între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia. Membrii Congresului continuă însă să îl investigheze pe preşedinte privind afacerile sale şi legăturile cu agenţi străini.

Trump a sugerat în interviu că ruşii ar fi preferat-o pe rivala sa, democrata Hillary Clinton pentru că ea ar fi oprit forajul de petrol şi gaze, oferind astfel Rusiei posibilitatea de a-şi consolida poziţia pe piaţa globală.

„Dacă vă uitaţi la toate aceste aspecte, Rusia ar fi preferat-o pe Hillary în faţa lui Donald Trump”, a afirmat Trump.

Investigatorii federali au ajuns la concluzia că Trump a fost ajutat de Rusia şi că Moscova a fost implicată într-un război informatic pentru a influenţa alegerile în favoarea sa, însă nu a fost dovedită o implicare a lui Trump.

Trump l-a atacat şi pe fostul şef al FBI, James Comey, cel care miercuri a oferit primul său interviu după încheierea anchetei lui Mueller. Comey a declarat pentru NBC că decizia lui Trump de a-l concedia poate fi considerată obstrucţionare a justiţiei dacă preşedintele a făcut acest lucru pentru a încerca să scape de investigaţia privind Rusia.

La scurt timp, Trump l-a numit pe Comey un „tip teribil” şi a afirmat că ar fi putut să îl concedieze din orice motiv. Trump a precizat că ştia că va fi o decizie care îi va dăuna politic.

Democratul Adam Schiff, preşedintele comitetului privind serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a fost şi el criticat de Trump.

Preşedintele a declarat că Schiff ar trebui înlăturat din funcţie pentru că a vorbit „non stop despre o colaborare, despre iluzia acestei colaborări” între el şi Rusia.

„Râdeau non stop când se gândeau ce făceau. Este o ruşine”, a precizat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.