Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a încercat să-şi apere comunicarea pe reţelele sociale într-o serie de tweet-uri, după ce a atras critici dure din partea republicanilor pentru calomniile lansate pe Twitter împotriva a doi moderatori ai emisiunii Joe Morning. În acest sesn, miliardarul a susţinut că este prezidenţial într-un sens modern, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Utilizarea reţelelor sociale nu este prezidenţială - dar este o versiune modernă a prezidenţialului”, a scris preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

În ultimele zile, preşedintele a lansat o serie de atacuri personale împotriva jurnaliştilor Mika Brzezinski şi Joe Scarborough.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Nebunul de Joe Scarborough şi proasta aia ca piatra de Mika nu sunt oameni răi, dar emisiunea lro cu ratinguri proaste este dominată de şefii de la NBC. Păcat!”, a scris miliardarul într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter.

Acest tweet a venit după ce miliardarul a atras critici dure chiar şi din partea republicanilor, după ce a vorbit despre ”liftingul însângerat” al lui Brzezinski.

Cei doi moderatori au dezminţit în urmă cu o zi declaraţiile preşedintelui american, care a susţinut că cei doi au vrut să petreacă timp alături de el la Mar-a-Lago.

În schimb, jurnaliştii l-au acuzat pe miliardar că a dezvoltat o ”obsesie nesănătoasă” pentru ei şi pentru emisiunea Joe Morning de pe MSNBC.

Consilierii preşedintelui şi-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la mesajele postate de acesta pe Twitter.

Însă, miliardarul republican argumentează că reţelele sociale i-au dat oportunitatea de a se conecta direct cu publicul, trecând peste filtrele presei tradiţionale, despre care susţine adeseori că promovează ”ştiri false” în legătură cu mandatul său de la Casa Albă.

”Presa falsă şi frauduloasă lucrează din greu pentru a-i convinge pe republicani şi pe alţii că eu nu ar trebui să folosesc social media. Dar amintiţi-vă, am câştigat alegerile din 2016 cu interviuri, discursuri şi social media”, a scris Trump.

De asemenea, preşedintele a continuat să atace CNN, după ce televiziunea a retras un articol potrivit căruia un consilier prezidenţial era investigat de Congres.

”Sunt extrem de mulţumit să văd că CNN a fost prins cu ştirile false şi jurnalismul de gunoi. Era momentul!”, a scris miliardarul republican într-un mesaj postat pe Twitter.

Trei jurnalişti ai televiziunii şi-au dat demisia în urma retragerii articolului de către conducerea CNN.

”Presa falsă încearcă să ne reducă la tăcere, dar nu o vom lăsa. Presa falsă a încercat să mă oprească să ajung la Casa Albă. Dar eu sunt preşedintele, nu ei (jurnaliştii - n.r.)”, a declarat Donald Trump la un miting organizat pentru veteranii din SUA.

Preşedintele are mai mult de 33 de milioane de urmăritori pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.