Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, recunoaşte că demiterea consilierului pentru securitate naţională nu i s-a părut o urgenţă, deşi reprezentanţii departamentului de Justiţie l-au avertizat că Michael Flynn poate să fie compromis şi şantajat din cauza legăturilor sale cu Moscova, într-un interviu exclusiv pentru postul de televiziune NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consilierul Don McGahn a venit la mine şi nu părea ca este vorba de o urgenţă de orice fel... nu mi-a spus de parcă el era... şi nu a sugerat că este o urgenţă în audieri, de parcă trebuia să facem asta imediat”, a declarat Trump.

Preşedintele american a încercat să-şi explice decizia de a-l păstra pe Michael Flynn pentru 18 zile în poziţia de consilier pentru securitate naţională la Casa Albă, deşi a primit informaţii de la şefa departamentului de Justiţie că acesta putea să fie compromis de Rusia.

”El a servit pentru mulţi ani, este un general... este în opinia mea o persoană foarte bună. Cred că ar fi extrem de nedrept să auzim din partea unei femei pe care nici măcar nu-o cunoaştem şi să alergă imediat pentru a concedia un general”, a completat Trump.

Donald Trump l-a apărat adeseori pe Flynn, încurajându-l inclusiv să obţină imunitate de la procurori şi acuzând că investigaţia senatorilor reprezintă o vănătoare de vrăjitori, orchestrată de către reprezentanţii Partidului Democrat.

Într-o altă postare, preşedintele a menţionat că Michael Flynn a primit autorizaţie de securitate chiar din partea administraţiei Obama. Administraţia Obama l-a demis în urmă cu trei ani pe Flynn de la conducerea Agenţiei de Informaţii din Apărare. 

Moscova a dezminţit în repetate rânduri orice implicare în alegerile prezidenţiale americane, în vreme ce Donald Trump a negat implicarea Rusiei şi a acuzat administraţia Obama pentru presupusa interceptare a convorbirilor telefonice din Trump Tower, ulterior explicând că în spatele atacurilor cibernetice s-ar putea afla inclusiv China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.