Preşedinţii american Donald Trump şi Emmanuel Macron au evocat vineri, într-o convorbire telefonică, dosarul iranian, pe fondul unor tensiuni puternice între Statele Unite şi Republica islamică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri au evocat ”eforturile în curs prin care să se asigure că Iranul nu obţine arma nucleară”, a anunţat Casa Albă într-un rezumat al convorbirii.

TRUMP, ÎNGRIJORAT DE ”TAXA GAFA”

Pe de altă parte, Trump i-a transmis lui Macron îngrijorarea sa faţă de proiectul introducerii unei taxe franceze vizând giganţii în domeniul digital, declară surse de la Casa Albă pentru Reuters.

Donald Trump a cerut miercuri să se deschidă o anchetă cu privire la acest proiect, care ar putea determina Washingtonul să impună noi bariere vamale sau restricţii comerciale.

O anchetă în baza Secţiunii 301, care poate dura până la un an, are ca scop să stabilească echitatea practicilor comerciale vizând companii americane.

Anchete de acest fel au vizat în trecut practici comerciale ale Chinei şi subvenţii acordate Aurbus de către Uniunea Europeană (UE).

Deputaţii şi senatorii francezi au ajuns la sfârşitul lui iunie la o înţelegere asupra punctelor unui proiect de lege cu privire la impunerea unor taxe giganţilor în domeniul digital - ca Google, Amazon, Facebook, Apple (GAFA) - deschizând calea adoptării definitive a proiectului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.