Preşedintele american, Donald Trump, a sfătuit publicul să nu apeleze la serviciile fostului său avocat, Michael Cohen, după ce acesta a fost găsit vinovat de evaziune fiscală, fraudă şi încălcări ale legilor campaniilor electorale privind finanţările, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă cineva caută un avocat bun, nu aş recomanda să apelaţi la serviciile lui Michael Cohen!”, a scris Trump pe Twitter.

Michael Cohen, fostul său avocat personal, a pledat vinovat de opt capete de acuzare - de fraudă fiscală şi bancară şi încălcarea legislaţiei finanţării campaniei electorale. Cohen a recunoscut că a plătit 130.000 şi 150.000 de dolari către două femei care au afirmat că au avut o relaţie cu Donald Trump - în schimbul tăcerii lor - şi că a făcut acest lucru ”la cererea candidatului”, cu obiectivul de a evita dezvăluiri ”care ar fi adus prejudicii candidatului”.

Michael Cohen s-a hotărât ”să spună adevărul despre Donald Trump", iar astfel a ”depus mărturie sub jurământ” că preşedintele american ”i-a cerut să comită o crimă”, a precizat într-un comunicat avocatul său, Lanny Davis. ”Dacă aceste plăţi constituie o crimă pentru Michael Cohen, de ce nu ar constitui o crimă pentru Donald Trump?”, a întrebat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.