Donald Trump, care a revenit pentru prima oară în Biroul Oval de când este bolnav de covid-19, afirmă că infectarea sa cu noul coronavirus SARS-CoV-2 este o ”binecuvântare” care i-a permis să descopere tratamente experiementale, pe care a promis să e facă disponibile gratuit tuturor americanilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele republican, care vrea să-şi relanseze campania în vederea obţinerii, luna viitoare, a unui nou mandat, împotriva lui Joe Biden, a reiterat că se simte foarte bine de la începutul ”convalescenţei” sale. El a fost internat vineri la Spitalul Militar Walter Reed, la Washington, unde a fost îngrijit de covid-19, boala cauzată de SARS-CoV-2.

”Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că am luat (SARS-CoV-2). A fost un rău către un bine”, a declarat Donald Trump, crticat din cauza modului cum gestionează criza sanitară care a ucis peste 210.000 de omaeni în Statele Unite şi din cauză că şi-a pus în pericol membrii echipei, pe care i-a descurajat să poarte o mască de protecţie la Casa Albă şi la mitinguri electorale.

Donald Trump a spus că a putut să descopere în mod direct tratamente împotriva covid-19, evocând produse ale laboratoarelor Regeneron şi Eli Lilly.

”Vreau să vă procur ceea ce am avut eu. Şi o voi face gratuit”, a declarat el, adresându-se americanilor într-o înregistrare video publicată pe Twitter.

Casa Albă a anunţat anterior că preşedintele republican în exerciţiu s-a întors în Biroul Oval pentru a fi informat cu privire la negocieri referitoare la un nou plan de susţinere a economiei şi evoluţia uraganului Delta, la doar două zile după ce a plecat de la spital.

Un reprezentant al preşedinţiei americane a anunţat că Trump a ieşit prin grădină pentru a se duce la birou, pentru a nu expune noului coronavirus membri ai personalului, în pofida faptului că medicul lui Trump a anunţat că acesta nu mai prezintă simptome de covid-19.

ÎNTOARCEREA ÎN CAMPANIE

Secretarul general al Casei Albe Mark Meadows, care purta echipament sanitar de protecţie în întâlnirea sa cu Donald Trump, a anunţat, la Fox News, că miliardarul republican şi-a petrecut mare parte a după-amiezii în Biroul Oval - în care accesul este extrem de limitat - a precizat el.

Donald Trump, în vârstă de74 de ani, a rămas în apartamentul său de la Casa Albă după ce a plecat de la spital, luni. El a continuat să-şi atace adversarii pe Twitter şi să minimalizeze pericolul covid-19 şi crizei sanitare.

În pofida bolii, locatarul Casei Albe a studiat mijloace de a-şi transmite mesajele electorale şi de a reduce din avansul rivalului său democrat Joe Biden în state-cheie, în vederea alegerilor de la 3 noiembrie, au anunţat consilierii săi, subliniind că Trump intenţionează să participe la dezbaterea cu Biden, prevăzută la 15 octombrie la Miami.

Impulsul pe care Trump mizează oferind un nou ajutor direct americanilor pentru a face faţă impactului crizei sanitare s-a evaporat, după ce fostul magnat în domeniul imobiliar a blocat brusc, marţi, negocierile cu democraţii, în urma unor săptămâni de dezacorduri cu privire la suma unei noi anvelope bugetare.

Donald Trump s-a prezentat ca un om care a reuşit să învingă boala cauzată de noul coronavirus şi care a reuşit să iasă mai puternic şi i-a îndemnat pe americani să nu le fie frică de virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, realizat în perioada 2-6 octombrie, 56% dintre respondenţi dezaprobă felul în care Donald trump a gestionat epidemia covid-19, iar alţi 38% îi aprobă acţiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.