Preşedintele american Donald Trump a răspuns deciziei Franţei de a taxa companiile de tehnologie şi a informat pe Twitter că vor exista contramăsuri „substanţiale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Franţa tocmai a implementat o taxă digitală pentru companiile noastre americane de tehnologie. Dacă cineva le va taxa, ar trebui să fie ţara lor de origine, SUA. Vom anunţa contramăsuri substanţiale pentru stupiditatea lui Macron. Întotdeauna am spus că vinul american este mai bun decât vinul francez!”, a scris Trump pe Twitter.

Deputaţii şi senatorii francezi au ajuns la sfârşitul lui iunie la o înţelegere asupra punctelor unui proiect de lege cu privire la impunerea unor taxe giganţilor în domeniul digital - ca Google, Amazon, Facebook, Apple.

Proiectul de lege controversat a fost aprobat oficial de Macron joi. Astfel, companiile de tehnologie care au venituri globale de cel puţin 750 de milioane de euro şi cel puţin 25 de milioane de euro venituri în Franţa vor plăti o taxă de 3% pentru veniturile generate de serviciile digitale din Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.