Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri noaptea că se înţelege ”foarte bine” cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin. Această declaraţie a apărut într-un interviu acordat la doar câteva zile după întâlnirea mult aşteptată dintre cei doi lideri, care a avut loc în marja summitului G20 de la Hamburg, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, miliardarul republican şi-a exprimat siguranţa cu privire la faptul că preşedintele rus ar fi preferat-o pe Hillary Clinton la Casa Albă.

Mai multe instituţii anchetează implicarea agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale, precum şi posibilele legături dintre reprezentanţii Kremlinului şi asociaţii campaniei republicane a lui Donald Trump. Serviciile de informaţii au concluzionat deja că agenţii ruşi au încercat să se implice în alegeri pentru a înclina balanţa electorală spre Donald Trump, considerat mult mai favorabil lui Putin.

”Oamenii au spus... oh, ei nu ar trebui să se înţeleagă. Bine, unde sunt acum oamenii care spun asta? Eu cred că ne înţelegem foarte, foarte bine. Suntem o putere nucleară grozavă, iar ei sunt asemenea. Nu are logică ideea de a nu avea niciun tip de relaţie”, a declarat preşedintele american într-un interviu pentru Christian Broadcasting Network.

De asemenea, miliardarul american a atras atenţia asupra ultimului armistiţiu din războiul civil sirian, pentru a demonstra cât de bine poate să meargă cooperarea cu Putin.

Donald Trump a încercat în interviu să distrugă ideea că interferenţele ruse au avut drept scop înclinarea balanţei electorale spre tabăra republicană, susţinând că ruşii o preferau mai degrabă pe Hillary Clinton.

”Dacă Hillary ar fi câştigat, atunci armata noastră ar fi fost decimată. Energia noastră ar fi fost mult mai scumpă. Lui Putin nu-i plac aceste lucruri la mine. Iar de asta spun că: de ce m-ar fi vrut pe mine?”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.