Fostul preşedinte american Donald Trump l-a imitat pe preşedintele francez Emmanuel Macron într-un miting electoral, în weekend, în Iowa, unde şi-a lăudat calităţile de negociator povestind un apel telefonic cu liderul francez în urmă cu mai mulţi ani, scrie presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a pozat într-un om puternic, priceput în negocieri în forţă în care-şi face omologii să se încline în faţa sa, în faţa susţinătorilor săi, în Iowa - un stat-cheie în care încep alegerile primare republicane la 15 ianuarie -, în plină campanie electorală în care vrea să se întoarcă în Biroul Oval.

Pentru a-şi ilustra laudele de sine, el a luat ca exemplu o convorbire la telefon pe care ar fi purtat-o cu Emmanuel Macron, imitându-l pe şeful statului francxez.

”Macron, îl cunoaşteţi pe Macron? E un tip foarte drăguţ, cu adevărat foarte drăguţ”, a spus sâmbătă Trump mulţimii.

”I-am zis: «Emmanuel, ce mai faci?». El mi-a răspus «bine»”.

El ar fi discutat apoi cu Emmanuel Macron despre tensiunile comerciale dintre Franţa şi Statele Unite şi o presupusă voinţă a Franţei de a impozita întreprinderile americane cu 25%.

”Cine mai face asta?”, l-ar fi întrebat atunci Donald Trump.

”Nimeni, pentru moment, dar vor fi şi alţii”, i-ar fi răspuns preşedintele francez.

”I-am spus: «nu, nu, nu vei face asta Emmanuel. - Nu, nu, Donald, s-a făcut deja. - Ei, bine, ai face mai bine să anulezi asta, pentru că dacă n-o anulezi, veţi plăti taxe vamale de 100% la toate vinurile şi şampania expediate în Statele Unite începând din această seară”, l-ar fi ameninţat miliardarul.

Donald Trump a luat în calcul acest lucru, în august 2019, ca represalii după taxarea giganţilor tehnologici americani GAFA de către Parlamentul francez, cu o lună mai îniante.

Taxele vamale impuse vinurilor franceze au crescut atunci la 25%.

Potrivit poveştii lui Donald Trump, Emmanuel Macron ar fi intrat în panică după aceste presiuni.

În acest moment, Trump îl imită pe Macron cu un accent franţuzesc.

”Nu, nu, nu! Nu poţi face asta Donald, nu poţi face asta!”, i-ar fi cerut Macron.

”Eu pot s-o fac. Sunt de altfel pe cale să semnez chiar în acest moment”, dă asigurări Donald Trump.

Cum ar fi reacţionat Macron? ”Nu, nu, nu! Donald, ascultă, n-o vom face”.

”Sfârşitul poveştii. A fost uşor”, a încheiat Trump acest episod.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.