Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit miercuri la Hanoi, fiind al doilea summit între SUA şi Coreea de Nord, scrie CBS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce liderii şi-au dat mâna, Kim a afirmat că au existat ostilităţi din exterior în trecut şi că s-a trecut peste multe obstacole pentru a ajunge la acest summit, el considerând că ultimele 261 de zile au cerut răbdare, însă este încrezător „într-un rezultat bun”.

„Trebuie să vă spun că este o onoare să fiu alături de Kim”, a afirmat Trump, adăugând că Vietnamul „a scos covorul roşu”.

Preşedintele american a adăugat că primul summit dintre cei doi a fost „un mare succes”. Cel mai mare progres este reprezentat de relaţia sa cu Kim, aceasta fiind una „bună”.

Trump a afirmat că transmite „oricui ascultă” că statul nord-coreean va avea un viitor economic „minunat”, adăugând că Statele Unite vor ajuta Phenianul în acest sens, fără să ofere însă detalii. De asemenea, preşedintele a precizat că va avea loc o conferinţă de presă joi „la un moment dat” după încheierea summit-ului.

Mai devreme, Trump a scris pe Twitter: „Kim Jong-un şi cu mine vom încerca din greu să lucrăm pentru dezarmarea nucleară şi apoi să facem Coreea de Nord o putere economică”.

El a adăugat că ţări precum China, Rusia, Coreea de Sud şi Japonia, vor fi de ajutor în eforturile privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.