Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut vineri cu peste 9% dupp ce preşedintele american Donald Trump a declarat că proprietarul gigantului motor de căutare va crea un website care va ajuta la a stabili dacă o persoană are nevoie de un test pentru coronavirus sau nu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O parte a avansului acţiunilor a fost rezultatul creşterii generalizate a bursei de pe Wall Street, pe baza speranţelor că măsurile anunţate de Trump vor contribui la limitarea răspândirii virusului.

”Doresc să mulţumesc Google. Google ajută la dezvoltarea unui website, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte website-uri din trecut, pentru a determina dacă este necesar un test şi pentru a facilita testarea la o locaţie convenabilă...Google are 1.700 de ingineri care lucrează în prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare”, a mai spus Trump.

Google nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.