Fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican la alegerile americane din noiembrie, a calificat scrutinul drept un punct de cotitură în istoria ţării, vorbind despre un "măcel" pentru economia americană dacă nu va fi ales în faţa actualului preşedinte democrat Joe Biden, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"5 noiembrie va fi cea mai importantă dată din istoria ţării noastre", a declarat Donald Trump la un miting al partidului la Vandalia, în Ohio (nord), la patru zile după ce a obţinut învestitura republicană, la fel ca şi preşedintele Biden în tabăra democrată.

Descriind victoria sa în alegerile primare republicane ca fiind "cea mai rapidă din toate timpurile", el a subliniat că aceasta a însemnat, de asemenea, o aşteptare de peste şapte luni înainte de partida retur al alegerilor din 2020. "Este o eternitate atunci când ai oameni incompetenţi care conduc ţara şi o duc la pierzanie", a spus el.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Dacă nu voi fi ales, va fi un măcel pentru ţară", a declarat Donald Trump, referindu-se aparent la o deteriorare a situaţiei economice în acest caz. El tocmai deplânsese ameninţările la adresa industriei auto americane, despre care a spus că ar fi "cea mai mică dintre grijile" Statelor Unite dacă Joe Biden ar fi reales.

Revanşa alegerilor din 2020 nu pare să genereze prea mult entuziasm, mai ales având în vedere vârsta înaintată a celor doi candidaţi: 81 de ani pentru Joe Biden şi 77 de ani pentru Donald Trump.

Dar duelul se anunţă a fi deosebit de acerb, punctat de atacuri la adresa formei fizice şi a capacităţilor cognitive ale celor doi, notează AFP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.