Fostul preşedinte american Donald Trump a dat în judecată postul american CNN, pe care-l acuză de defăimare, din cauză că se teme că ar candida din nou la fotoliul de la Casa Albă în 2024 şi-i torpilează astfel candidatura în mod continuu, şi îi cere despăgubiri în valoare de 475 de milioane de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNN, unul dintre principalele posturi de televiziune din Statele Unite, ”a încercat să-şi folosească imensa influenţă - pretinzând că este o sursă de informaţii «de încredere» - pentru a-l defăima pe reclamant în rândul telespectatorilor şi cititorilor săi, cu scopul de a-l înfrânge politic”, se arată în această plângere depusă în Florida.

”Campania de descurajare purtată de CNN, sub forma defăimării şi calomnierii reclamantului, n-a făcut decât să crească în aceste ultime luni, pentru că CNN se teme că reclamantul candidează în alegerile prezidenţiale din 2024”, potrivit aceleiaşi surse.

”MAREA MINCIUNĂ”

Omul de afaceri acuză CNN mai ales de faptul că foloseşte expresia ”Marea Minciună” atunci când vorbeşte despre acuzaţiile sale potrivit cărora i-au fost ”furate” alegerile prezidenţiale din 2020 de către preşedintele Joe Biden.

”Marea Minciună este o trimitere directă la o tactică folosită de către Adolf Hitler şi care apare în Mein Kampf”, se arată în plângere.

”«Marea Minciună» a fost folosită de către Adolf Hitler pentru a incita la ură împotriva evreilor şi nu ar trebui să fie privită cu uşurinţă”, se arată în document.

Utilizarea acestei expresii în mod repetat pe post împotriva lui Donald Trump - de peste 7.700 de ori începând din ianuarie 2021, se estimează în plângere - este ”o tentativă deliberată a CNN de a difuza în rândul audienţei sale o asociere între reclamant şi una dintre cele mai respingătoare personalităţi ale istoriei moderne”.

Donald Trump cere despăgubiri în valoare de 475 de milioane de dolari.

De-a lungul întregului său mandat, miliardarul republican a avut o relaţie execrabilă cu presa mare, ca CNN şi The New York Times (NYT), pe care le-a denumit ”fake news” (”informaţii false”).

El se dezlănţuia adesea împotriva acestor publicaţii pe Twitter, unde i-a fost interzis accesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.