Preşedintele american Donald Trump este considerat mai periculos decât preşedintele rus Vladimir Putin sau dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, relevă un sondaj YouGov în care au fost chestionaţi peste 2.000 de germani, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germanii chestionaţi îl consideră pe Trump mai periculos decât liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, şi preşedintele chinez Xi Jinping, potrivit acestui sondaj comandat de DPA.

În total 41% dintre germanii intervievaţi apreciază că, dintre cei cinci lideri, Trump reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa păcii mondiale.

Alţi 17% îl consideră cel mai periculos pe Kim.

Putin şi Khamenei sunt la egalitate cu 8%, iar Xi este considerat cel mai puţin ameninţător (7%).

Aceste date s-au schimbat puţin faţă de cele de anul trecut, când persoane intervievate de YouGov s-au pronunţat cu privire la Trump, Kim şi Putin.

În 2018, 48% dintre cei chestionaţi l-au desemnat pe locatarul Casei Albe drept cea mai mare ameninţare.

Sondajul din acest an a fost realizat în perioada 16-18 decembrie asupra un eşantion de 2.024 de persoane din Germania.

Alt sondaj, realizat de Institutul Kantar pentru grupul de presă Funke relevă că germanii au mai multă încredere în preşedintele francez Emmanuel Macron (57%) decât în propriul lor conducător, cancelarul Angela Merkel (53%).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.