Preşedintele american Donald Trump observă asemănări între ascensiunea rapidă în topul candidaţilor democraţi pentru alegerile din 2020 a lui Joe Biden şi propriul său succes din 2016, într-un interviu acordat Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump l-a portretizat pe Biden ca fiind favoritul clar, chiar dacă are anumite defecte, notând că Biden a greşit recent numele premierului britanic.

„Mă uit la situaţia lui ca la cursa mea”, a afirmat Trump făcând referire la propriul său succes în alegerile interne ale Partidului Republican în 2016.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Amintindu-şi de momentul în care a anunţat că va candida, la Trump Tower în 2015, Trump a afirmat: „Dacă vă amintiţi, din ziua în care am cobor pe scările rulante până la sfârşitul alegerilor, am fost pe prima poziţie. Am fost în centrul scenei la fiecare dezbatere. Nimeni nu a fost aproape”.

Trump l-a luat peste picior pe Biden pentru că a confundat-o pe Theresa May, actualul premier britanic, cu fostul prim-ministru Margaret Thatcher. Biden s-a corectat imediat.

„Este acela un candidat bun? Nu ştiu. A fost o frumuseţe”, a afirmat Trump cu referire la incident.

El a sugerat că nu îi vede pe ceilalţi democraţi ca pe ameninţări serioase. „Pare că mulţi dintre ei nu sunt conectaţi la popor”, a afirmat el. Despre Bernie Sanders, Trump a afirmat că „pare să o ia în direcţia greşită”.

În ceea ce priveşte politica externă, Trump a subliniat că decizia recentă a Coreei de Nord de a lansa mai multe rachete cu rază scurtă nu îl îngrijorează.

„Sunt de rază scurtă şi nu le consider o încălcare a încrederii deloc. S-ar putea la un moment dat. Dar acum nu. Sunt rachete cu rază scurtă şi este un procedeu standard. Foarte standard”, a afirmat Trump.

El a adăugat că la un moment dat şi-ar putea pierde încrederea în relaţia de prieteni cu liderul nord-coreean Kim Jong-un: „Este posibil ca la un moment dat să o fac, dar nu acum”, a afirmat el.

Cu câteva minute înainte de interviu, Trump a informat pe Twitter că negocierile comerciale cu China vor continua, sugerând că negociatorii nu au putut ajunge la un compromis. Preşedintele s-a arătat încântat de efectul postării sale de pe Twitter asupra burselor.

„Pare să aibă un impact important la bursă. M-am uitat, bursa era în scădere. Acum este în creştere cu 181,44. Aşa că puteţi vedea ce se întâmplă”, a scris el.

Trump s-a arătat, de asemenea, nemulţumit că Comitetul Serviciilor Secrete din Senat i-a cerut fiului său Donald Trump Jr. să depună mărturie cu privire la investigaţia privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016. Însă a precizat că nu a vorbit cu Richard Burr, preşedintele comitetului.

„Am câştigat statul Carolina de Nord şi sincer, dacă ar fi fost alt republican, nu s-ar fi întâmplat acest lucru. Am o relaţie minunată cu acel stat. Aşa că sunt foarte surprins. Burr a venit, a concurat alături de mine. Nu îl ştiam atât de bine, dar a concurat alături de mine. Aşa că da, am fost surprins”, a afirmat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.