Prepedintele american Donald Trump a declarat că va permiteoprirea activităţii guvernului federal dacă democraţii vor refuza să susţină modificările aduse legilor privind imigraţia, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aş fi dispus să "închid guvernul' dacă democraţii nu ne vor da voturile pentru securitatea graniţelor, ceea ce include şi zidul! Trebuie să scăpăm de loterie, de prinderea şi apoi eliberarea lor şi în sfârşit să ajungem la un sistem de imigraţie bazat pe merit. Avem nevoie de oameni extraordinari care să vină în ţara noastră”, a scris Trump pe Twitter.

Postarea lui Trump vine la câteva zile după ce guvernul a comunicat că peste 1.800 de copii separaţi de părinţii lor imigranţi la graniţa cu Mexicul au fost reuniţi cu familiile lor. Alte sute de copii rămân separaţi.

Republicanii pun accent pe problema imigraţiei înaintea alegerilor parţiale din noiembrie.

„Vă rog să înţelegeţi că există consecinţe atunci când oamenii trec graniţa noastră ilegal, chiar dacă sunt copii sau nu – iar mulţi se folosesc de copii pentru propriile scopuri sinistre”, a adăugat Trump.

„Congresul trebuie să ia măsuri pentru a repara cele mai slabe şi stupide legi ale imigraţiei din lume! Votaţi „R!”, a scris Trump, făcând apel către oameni să voteze cu Partidul Republican.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.