Republicanul Donald Trump a declarat duminică într-un interviu televizat că în anumite zone ale zidului, pe care a promis că-l va ridica la graniţa mexicană, ar putea să folosească garduri din sârmă ghimpată în locul betonului, pentru a pune capăt imigraţiei ilegale. Ridicarea unui zid la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic este una dintre promisiunile cheie făcute în campanie de către Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia miliardarului republican a avut loc după ce a fost întrebat într-un interviu pentru CBS dacă ar accepta un gard în locul zidului promis la graniţa cu Mexic.

”În anumite zone, un zid ar fi mult mai potrivit. Sunt foarte bun la asta, adică la construcţii, în alte zone am putea să avem doar garduri”, a menţionat Donald Trump.

În timpul cursei prezidenţiale, miliardarul a promis în repetate rânduri că va obliga guvernul mexican să plătească în mod integral ridicarea zidului de la frontiera cu Statele Unite.

Aproximativ 60,3 milioane de americani au votat pentru Donald Trump, în vreme ce aproape 60,8 milioane de sufragii au ajuns în tabăra lui Hillary Clinton. Deşi a pierdut votul popular, prezidenţiabilul republican a obţinut mai mulţi electori.

Liderul diplomaţiei mexicane a anunţat miercuri după-amiază că executivul nu are de gând să finanţeze ridicarea zidului antiimigraţie promis în campania electorală de republicanul Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.