Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că s-ar putea întâlni cu Boris Johnson şi Nigel Farage, doi politicieni britanici pro-Brexit, cu ocazia vizitei sale în Marea Britanie, de la începutul lui iunie, informează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, cel care a susţinut Brexitul încă din 2016, a declarat că îi consideră pe Johnson şi Farage ca fiind „doi tipi foarte buni” şi „persoane foarte interesante”.

„Sunt prieteni cu mine. Însă nu m-am gândit să îi susţin. Poate că nu este treaba mea să susţin lume. Însă îi respect pe acei doi oameni”, a declarat Trump.

Relaţia lui Trump cu premierul britanic Theresa May nu este una foarte bună. În 2018, când a vizitat Marea Britanie, Trump a acuzat-o pe May că a distrus Brexitul şi a sugerat că Johnson ar fi un premier grozav.

„Cred că cei doi au mare putere acolo. Cred că au făcut o treabă bună”, a afirmat Trump cu referire la Johnson şi Farage.

Johnson este principalul favorit pentru a ocupa funcţia de lider al Partidului Conservator după ce May îşi va da demisia în  iunie şi pare singurul capabil să aibă susţinerea electoratului Partidului Conservator, conform unui sondaj Politico-Hanbury.

Însă Trump l-a lăudat şi pe Farage, al cărui Partid al Brexitului a câştigat alegerile europarlamentare cu 30,8% din voturi. Farage, fostul lider al UKIP, s-a întors pe scena politică britanică după ce s-a retras în 2016 după referendum. Britanicul şi-a arătat şi el susţinerea faţă de Trump în trecut şi s-a alăturat preşedintelui american în timpul campaniei electorale din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.