Preşedintele american Donald Trump a îndemnat ”toate naţiunile civilizate” să se alăture Statelor Unite într-un efort vizând să pună capăt carnagiului din Siria, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a făcut această declaraţie joi imediat după ce Statele Unite au lansat zeci de rachete de croazieră asupra Siriei, în urma unui presupus atac chimic vizând civili.

 

”Pacea şi armonia vor prevala” atât timp cât Statele Unite vor continua să apere dreptatea, a subliniat şeful statului american.

El a subliniat că acest atac împotriva unei baze aeriene siriene, în noaptea de joi spre vineri, este în ”interesul naţional vital” american.

Statele Unite trebuie ”să prevină şi să descurajeze răspândirea şi folosirea armelor chimice mortale”, a declarat trump.

El a apreciat că ”nu există vreo dispută cu privire la faptul că Siria a folosit arme chimice interzise”.

Trump a făcut aceste declaraţii de presă după ce Statele Unite au lansat asupra unei baze aeriene siriene aproximativ 60 de rachete de croazieră, în urma unui atac cu armament chimic atribuit preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Secretarul de Stat rex Tillerson a acuzat Rusia că a ”eşuat” în a-şi onora angajamentul pe care şi l-a asumat în 2013 cu privire la distrugerea armamentului chimic sirian.

 

Şeful diplomaţiei americane a informat presa după ce Statele Unite au lansat atacul cu rachete de croazieră asupra unei baze aeriene siriene, în urma unui atac cu armament chimic.

Rusia fie a fost ”complice”, fie ”pur şi simplu incompetentă” în a-şi respecta angajamentul asumat, a apreciat Tillerson.

Acordul a fost încheiat în 2013, în urma unui atac cu armament chimic. Preşedintele Barack Obama a ameninţat Siria cu atacuri aeriene la vremea respectivă, însă a renunţat după ce Moscova a propus acest acord.

Oficiali americani au anunţat că rachete de tip Tomahawk au fost lansate de la bordul a două nave de război de la Marea Mediterană asupra unei baze aeriene aflate sub controlul Guvernului sirian.

Oficiali americani au acuzat că avioane aparţinând Guvernului sirian au ucis zeci de civili folosind clor amestecat cu un agent neurotoxic, posibil sarin, săptămâna aceasta.

Acest atac reprezintă cel mai dramatic ordin militar dat de preşedintele american Donald Trump de când a preluat funcţia pe 20 ianuarie.

Administraţia Obama a ameninţat cu un atac asupra forţelor lui al-Assad în urma unor atacuri chimice, însă nu a făcut-o.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.