Premierul Canadei, Justin Trudeau, a efectuat vineri după-amiază o vizită la Berlin, unde a discutat împreună cu Angela Merkel despre semnarea CETA, precum şi despre politica externă a preşedintelui Donald Trump. De asemenea, cei doi lideri au catalogat semnarea CETA drept un precedent bun şi un model pentru negocierea altor acorduri între Canada şi Uniunea Europeană, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancelarul Angela Merkel a declarat că CETA va fi o ”valoare pentru ambele părţi” şi va ”fixa un standard pentru viitoarele acorduri” între Bruxelles şi Ottawa.

Europarlamentarii au votat pentru aprobarea CETA la scurt timp după ce premierul Trudeau a transmis un mesaj în favoarea comerţului liber şi a subliniat natura progresivă a acordului, precum şi beneficiile aduse pentru clasa mijlocie din UE.

Întâlnirea dintre Merkel şi Trudeau a fost întâmpinată cu proteste din partea activiştilor anti-CETA de la Berlin.

De asemenea, cei doi lideri au discutat inclusiv despre administraţia Trump şi poziţia preşedintelui american vizavi de NATO.

Donald Trump a catalogat anterior drept ”învechită” alianţa militară transatlantică, însă administraţia şi-a moderat în ultimele săptămâni poziţia cu privire la NATO.

Premierul Trudeau va servi cina alături de ministerul de Externe, Sigmar Gabriel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.