Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat vineri dimineaţă că liderii ţărilor G20 îi vor transmite preşedintelui Donald Trump că ar trebui să joace un rol cheie în combaterea încălzirii globale, după ce a provocat controverse prin retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi vom spune că este important să îşi asume un rol cheie în combaterea încălzirii globale şi în crearea de noi locuri de muncă”, le-a spus Trudeau jurnaliştilor de la Bild.

De asemenea, premierul canadian a subliniat că nu există nicio îndoială cu privire la realitatea încălzirii globale, criticând în acelaşi timp scepticismul preşedintelui Trump.

Luna trecută, preşedintele american a anunţat retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, în urma unei reuniuni tensionate cu liderii lumii la summitul G7 de la Taormina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.