Trevor Reed, un fost puşcaş marin american deţinut în Rusia de aproape trei ani, are programat un apel în faţa unei instanţe ruse marţi dimineaţa, potrivit agenţiei de presă de stat ruse TASS, citată de CNN. Reed a fost arestat în Moscova în 2019 pentru că ar fi pus în pericol ofiţerii de poliţie ruşi în timpul unei altercaţii, iar în 2020 a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trevor Reed a început a doua grevă a foamei în semn de protest faţă de tratamentul primit de la autorităţile ruse, potrivit părinţilor săi, care s-au întâlnit luna trecută cu preşedintele american Joe Biden, după ce au organizat un protest în faţa Casei Albe pentru a face cunoscut cazul fiului lor.

În ceea ce priveşte apelul în instanţă, părinţii lui Reed, Joey şi Paula Reed, au declarat că ”au puţine speranţe pentru un rezultat judiciar de succes”, dar cred că drepturile de apel ale fiului lor ar trebui urmărite ”cu fermitate”.

”În weekend, am reuşit să restabilim contactul indirect cu Trevor, care rămâne în spital, din câte ştim. Nu am putut confirma acest lucru în mod direct şi nici nu putem confirma că Trevor primeşte îngrijiri medicale semnificative”, au declarat părinţii lui Reed.

”După cum am spus, Trevor a fost internat în acest «spital al închisorii» de nenumărate ori şi nu a primit nicio îngrijire medicală. În ultimele 970 de zile, autorităţile ruse au minţit în mod repetat cu privire la starea de sănătate a lui Trevor şi continuă să creadă că are tuberculoză şi că nu se mai poate face nimic. Îndemnăm Administraţia (n.r. americană) să acţioneze de urgenţă pentru a îl aduce fiul nostru acasă înainte de a fi prea târziu”, au mai spus ei.

Trevor Reed, fost puşcaş marin american, a fost arestat la Moscova în 2019 pentru că ar fi pus în pericol ofiţerii de poliţie ruşi în timpul unei altercaţii. În 2020, a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Tatăl său a declarat luna trecută pentru CNN că un avocat a reuşit să transmită o notă scrisă de mână de Reed în care spunea că ”e bine”, dar expectorează sânge şi primeşte doar aspirină drept tratament.

”Trevor a avut un fel de accidentare în care crede că ar putea avea o coastă ruptă. În plus, are toate simptomele tuberculozei active. A mers la un spital de închisoare pentru aproximativ 10 zile. Şi apoi nu l-au tratat. I-au făcut radiografie care nu a avut niciun rezultat”, a spus Joey Reed.

”Şi când l-au adus înapoi la închisoarea lui, el a spus: «Trebuie să mă întorc. Sunt încă rănit şi bolnav». Şi l-au pus din nou în izolare, unde a fost în majoritatea ultimelor şapte luni. Aşa că el protestează (...)”, a mai spus tatăl său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.