Autorităţile turce au anunţat luni după-amiază că trei poliţişti şi-au pierdut viaţa, în urma unui atac cu bombă orchestrat de militanţii kurzi de la PKK. Se pare că explozia a vizat un autovehicul blindat al poliţiei, care se deplasa prin localitatea Diyarbakir, situată în sud-estul predominant kurd al Turciei, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii susţin că militanţii kurzi au detonat de la distanţă un dispozitiv explozibil improvizat, care era amplasat în apropierea campusului Universităţii Dicle.

De asemenea, alţi trei poliţişti au fost răniţi în aceeaşi explozie, iar doi sunt momentan în stare critică.

Martorii susţin că autovehicul blindat s-a răsturnat în urma exploziei, iar mai multe echipe de salvare au intervenit şi i-au transportat pe răniţi la Spitalul Universitar Dicle.

Explozia a avariat mai multe maşini, precum şi un autobuz care trecea prin apropiere.

Militanţii PKK au detonat un alt dispozitiv improvizat în provincia sud-estică Şirnak. Cinci oameni au fost răniţi în urma exploziei, care a vizat un camion de construcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.