Trei persoane au fost ucise şi alte nouă au fost rănite într-o explozie produsă în timpul unei slujbe catolice, în Filipine, au anunţat autorităţile locale, citate de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc într-o sală de sport de la Universitatea de Stat Mindanao (MSU) din oraşul Marawi, duminică dimineaţa.

În 2017, oraşul a fost scena unor conflicte de cinci luni între forţele guvernamentale şi militanţii cu legături cu Statul Islamic.

Universitatea a declarat că este "profund întristată şi îngrozită" de violenţele "fără sens şi oribile".

"Violenţa nu îşi are locul într-o societate civilizată şi este detestabilă într-o instituţie de învăţământ superior precum MSU. Suntem solidari cu comunitatea noastră creştină şi cu toţi cei afectaţi de această tragedie", a anunţat

Universitatea a adăugat că în campusul său a fost desfăşurat personal de securitate suplimentar şi că toate activităţile academice vor fi suspendate până la noi ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.