Trei ofiţeri de poliţie din Arkansas au fost suspendaţi după ce pe internet a apărut o înregistrare video în care un suspect este ţintuit la pământ şi lovit în mod repetat, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre ofiţeri îl loveşte în mod repetat pe bărbat în cap şi îi izbeşte capul de trotuar. Un alt ofiţer îl loveşte cu genunchiul în spate. Ambii sunt îmbrăcaţi în uniforma biroului şerifului din comitatul Crawford.

Un al treilea ofiţer de poliţie îl ţine pe bărbat la pământ în timpul agresiunii.

În timp ce este bătut, bărbatul îşi acoperă capul cu mâinile şi pare că încearcă să se facă ghem pentru a se proteja.

Videoclipul a fost vizionat de milioane de ori pe reţelele sociale şi a stârnit indignare.

Un utilizator Twitter a făcut aluzie la cazul lui George Floyd, un bărbat afroamerican ucis în custodia poliţiei în 2020, caz care a dus la proteste la nivel mondial.

O femeie care nu este văzută în videoclip poate fi auzită spunând: ”Nu-l bate! Are nevoie de medicamentele sale!”.

Un ofiţer îi adresează injurii, iar altul îi ordonă să se urce în maşină.

Persoana care a postat videoclipul online a spus că sora ei a fost martoră la altercaţia din oraşul Mulberry.

Poliţia statală l-a identificat pe bărbatul care a fost arestat ca fiind Randall Worcester, în vârstă de 27 de ani. Tânărul a fost acuzat că adresat ameninţări într-un magazin duminică dimineaţa.

Poliţia a precizat că, atunci când ofiţerii l-au confruntat, el a împins un ofiţer la pământ şi l-a lovit cu pumnul în ceafă.

Suspectul a fost dus la spital şi se confruntă cu acuzaţii de ameninţări teroriste, rezistenţă la arestare şi alte acuzaţii de agresiune, potrivit poliţiei

Duminică seară, şeriful din Crawford, Jimmy Damante, a declarat că doi poliţişti vor fi suspendaţi, în timp ce poliţia de stat din Arkansas şi biroul său efectuează investigaţii separate.

”Îmi trag toţi angajaţii la răspundere pentru acţiunile lor şi voi lua măsurile adecvate în această problemă”, a declarat Damante.

Într-o declaraţie difuzată duminică seara, şefa poliţiei din Mulberry, Shannon Gregory, a declarat că ofiţerul implicat în incident este în concediu în aşteptarea rezultatului anchetei.

”Oraşul Mulberry şi departamentul de poliţie din Mulberry iau aceste investigaţii foarte în serios”, a afirmat Gregory.

Guvernatorul statului Arkansas, Asa Hutchinson, a declarat duminică seara pe Twitter că ”incidentul din comitatul Crawford va fi investigat în conformitate cu probele video şi cererea procurorului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.