Două baze aeriene din centrul Rusiei au fost atacate luni cu drone ucrainene, atacuri soldate cu trei morţi, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regimul de la Kiev (...) a încercat” luni dimineaţa ”să efectueze atacuri cu drone de concepţie sovietică asupra bazei aeriene de la Diaghiilevo, în regiunea Riazan şi a celei de la Engels, în regiunea Saratov”, acuză Moscova.

Ministerul rus al apărării acuză forţele ucrainene de faptul că ăncearcă astfel ”să scoată din serviciu avioane ruseşti cu rază lungă de acţiune”, folosite în atacuri care au vizat în ultimele săptămâni numeroase infrastructuri energetice pe teritoriul ucrainean”.

Aceste ”drone cu reacţie” au fost interceptate de sisteme ruseşti de apărare antiaeriană.

Epavele lor au căzut pe teritoriul bazelor aeriene atacate, unde au cauzat explozii şi au avariat ”uşor” două avioane, precizează în comunicat ministerul rus.

Trei militari ruşi ”au fost răniţi mortal” în aceste atacuri, iar alţi patru au fost spitalizaţi, precizează ministerul.

În pofida acestor atacuri, ”un atac masiv cu arme de înaltă precizie”, către ora 12.00 GMT (14.00, ora României), a vizat luni instalaţii militare ucrainene şi infrastructuri energetice care au legături cu fiorţele ucrainene, anunţă în comunicat ministerul.

În total, 17 ţinte au fost arinse în acest ”atac masiv”, precizează Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.