Cel puţin 84 de persoane au murit în urma unei explozii masive, după ce o cisternă de combustibil a intrat în coliziune cu un camion, la Freetown, capitala statului Sierra Leone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Combustibilul s-a vărsat şi s-a aprins, ducând la un adevărat infern care a cuprins trecătorii şi vehicule dintr-o intersecţie aglomerată.

Filmările difuzate de instituţiile de presă locale au arătat corpuri carbonizate pe străzile din jurul cisternei.

Preşedintele Julius Maada Bio a anunţat că Guvernul său va face "totul pentru a sprijini familiile afectate".

Primarul oraşului Freetown, Yvonne Aki-Sawyerr, a spus că există "zvonuri că peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa".

Morga administrată de stat ar fi primit peste 90 de cadavre şi aproximativ 100 de persoane sunt tratate în spitale şi centre de sănătate din jurul Freetown.

Potrivit BBC, explozia a avut loc la o intersecţie, vineri, în jurul orei 22.00 GMT.

Conform unui prim raport, un autobuz plin de oameni a fost complet ars, în timp ce magazinele din apropiere şi tarabele din piaţă au fost cuprinse de flăcări.

Brima Bureh Sesay, şeful Agenţiei Naţionale de Management al Dezastrelor din Sierra Leone, a declarat presei locale că este vorba de "un accident teribil, teribil".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.