Guvernul finlandez analizează modalităţi de limitare drastică a intrării ruşilor în ţară şi a tranzitului prin Finlanda, a declarat premierul Sanna Marin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sanna Marin a făcut aceste declaraţii în contextul în care poliţia de frontieră finlandeză a anunţat că traficul de la la graniţa de est a ţării s-a ”intensificat” peste noapte, după ce Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară parţială în Rusia.

Aproximativ 4.824 de ruşi au sosit, miercuri, în Finlanda pe la frontiera estică a ţării, o creştere cu 1.691 de intrări mai mult faţă de aceeaşi zi, săptămâna trecută, potrivit şefului de afaceri internaţionale al poliţiei de frontieră, Matti Pitkaniitty.

Traficul la frontieră a fost intens, joi, dar era menţinut sub control, a spus poliţistul de frontieră.

La punctul de trecere a frontierei Vaalimaa, la aproximativ trei ore de mers cu maşina de oraşul rusesc Sankt Petersburg, trei benzi de maşini se întindeau pe 300-400 de metri în jurul orei locale 13.15, a declarat un oficial al poliţiei de frontieră.

Câteva ore mai târziu, traficul s-a mai liniştit, iar cele trei benzi de maşini se întindeau pe aproximativ 150 de metri, a declarat un martor pentru Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.