Imagini filmate la Bucea, un oraş ucranean în care s-au descoperit zeci de cadavre după retragerea trupelor ruse, ”indică o luare deliberată drept ţintă a unor civili”, acuză marţi o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat ONU al Drepturilor Omului, Elizabeth Throssell, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate semnele arată faptul că victimele au fost ţintite în mod deliberat şi ucise în mod direct, iar aceste probe sunt foarte îngrijorătoare”, subliniază, într-o conferinţă de presă obişnuită a ONU, la Geneva, Elizabeth Throssell.

Dreptul internaţional umanitar interzice atacarea deliberată a civililor, care este o crimă de război, subliniază ea.

”Trebuie să anchetăm, dar dacă putem înţelege că un imobil este lovit, de exemplu, într-un context militar, este dificil să ne imaginăm care ar fi contextul miltar al unei persoane lungite pe stradă cu un glonţ în cap sau al cărei corp a fost ars”, subliniază ea.

Elizabeth Throssell precizează că Înaltul Comisariat ONU nu a trimis, pentru moment, niciun reprezentant în acest oraş, la periferia Kievului.

Difuzarea în presa internaţională a unor fotografii, făcute în acest oraş, care surprind cadavre pe stradă - unele cu mâinile legate la spate sau arse parţial -, dar şi gropi comune, au provocat un val de condamnări internaţionale.

Autorităţile ucrainene acuză militari ruşi de masacrarea unor civili, acuzaţii respinse către Moscova care contraatacă şi acuză autorităţile ucrainene de faptul că au înscenat totul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.