Toţi gardienii ţinuţi ostatici de deţinuţii din închisorile din Ecuador, pe fondul unei creşteri bruşte a violenţelor, au fost eliberaţi până sâmbătă seara, a anunţat Administraţia Penitecniarelor (SNAI), citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ostaticii, despre care SNAI anunţase că erau 158 de gardieni şi 20 de membri ai personalului administrativ, au fost reţinuţi începând de luni în cel puţin şapte închisori, în contextul în care criza de securitate se intensifică în ţara sud-americană.

Pe platforma de socializare X, preşedintele Daniel Noboa a felicitat SNAI, poliţia şi forţele armate pentru eliberarea cu succes a personalului din închisori.

Administraţia penitenciară a precizat că va fi deschisă o anchetă pentru a-i determina pe cei responsabili de luarea de ostatici.

SNAI a raportat incidente în mai multe închisori în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv o confruntare armată cu deţinuţii la închisoarea din provincia El Oro, care s-a soldat cu moartea unui gardian.



Ecuadorul se confruntă cu o criză de securitate care s-a agravat în această săptămână prin asaltul în direct al unui post de televiziune, explozii inexplicabile în mai multe oraşe şi răpirea unor ofiţeri de poliţie.

Poliţia şi forţele armate continuau să desfăşoare operaţiuni în întreaga ţară. Mai mult de 1.000 de persoane au fost arestate de la începutul stării de urgenţă, luni, a declarat guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.