Cinci tineri influenceri care circulau cu viteză mare prin Roma, la bordul unei maşini sport marca Lamborghini, şi care se filmau pentru a posta pe reţele de socializare au ucis un copil în vârstă de cinci ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc miercuri, când un Lamborghini închiriat, la bordul căruia se aflau cei cinci tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, a lovit o maşină de oraş în care se aflau o femeie şi cei doi copii ai acesteia.

Un băiat în vârstă de cinci ani a murit înainte să ajungă la spital.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, şi fiica sa, în vârstă de trei ani, au fost rănite, însă viaţa nu le este în pericol.

Poliţia a dechis o anchetă cu privire la omor din culpă împotriva şoferului în vârstă de 21 de ani - care a fost testat pozitiv de consum de canabis, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa.

Parchetul din Roma, contactat de AFP, nu a răspuns imediat.

Unii dintre tinerii din maşină fac parte dintr-un grup de influenceri care difuzează pe reţele de socializare înregitrări video ale activităţilor lor sportive sau recreative.

Ei au peste 600.000 de abonaţi pe YouTube, 260.000 pe TikTok şi 88.000 pe Instagram.

Accidentul a avut loc în timp ce ei participau la o provocare care consta în rula cu viteză mare în capitala italiană timp de peste 50 de ore.

Matrori citaţi de presă declară că i-au văzut, de două-trei zile, în cartier, circulând şi cu 90-100 de km/h - cu mult peste viteza legal autorizată în Roma.

Într-o înregistrare prezentată drept ultima filmată de către tineri, unul dintre ei urcă la bordul unui Lamborghini albastru şi lăudându-se în faţa cemerei de luat imagini.

”Tu dă-te cu Smartul tău de mâna a doua la 300 de euro în supermarket, că a mea costă un miliard”, spunea el.

Accidentul şi uciderea copilului în vârstă de cinci ani a provocat reacţii politice aspre.

”Putem să propunem şi să adoptăm un nou Cod Rutier (...) care să îmbunătăţească educaţia, controalele şi sancţiunile. Însă împotriva unei asemenea prostii (...) nu putem face nimic”, a denunţat vicepremierul Matteo Salvini,  ministru al Transporturilor.

Navigatori pe Internet au condamnat faptele interilor pe canalul acestora YouTube.

”Aveţi decenţa să închideţi acest canal, din respect faţă de familia pe care aţi distrus-o”, le scrie unul dintre ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.