Secretarul de Stat, Rex Tillerson, a subliniat miercuri noaptea importanţa unei ”discuţii bune” între preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi liderul Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la poziţia lor vizavi de natura relaţiilor bilaterale dintre Moscova şi Washington, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment, aş spune că este dificil să determinăm cu exactitate... care sunt intenţiile ruşilor în această relaţie”, a declarat Rex Tillerson înainte de a se îndrepta spre summitul G20 de la Hamburg.

De asemenea, acesta a precizat că cea mai importantă parte a întâlnirii constă în existenţa unei ”discuţii bune” între Donald Trump şi Vladimir Putin cu privire la relaţiile bilaterale Rusia-SUA.

Reprezentanţii Kremlinului şi-au exprimat, anterior, speranţa că întâlnirea dintre cei doi lideri va restabili un dialog de lucru eficient între Moscova şi Washington.

”Un asemenea dialog este necesar între Moscova şi Washington pentru a ajuta la rezolvarea conflictelor din lume”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc vineri, în marja summitului G20 de la Hamburg.

Dimitri Peskov a declarat că Putin se va folosi de prima sa întâlnire cu preşedintele american pentru a explica poziţia Moscovei vizavi de conflictele din Siria şi Ucraina.

Însă, formatul întâlnirii va însemna că Putin nu va avea destul timp la dispoziţie pentru a prezenta o analiză completă a cauzelor crizei din estul Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.