Premierul britanic Theresa May a numit un ministru însărcinat cu prevenirea sinuciderii, în cadrul unui efort naţional vizând o reducere a numărului persoanelor care-şi pun capăt zilelor, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Theresa May a numit-o pe Jackie Doyle-Price în acest post nou-creat, în contextul în care reprezentanţi din 50 de ţări participau miercuri, la Londra, la un summit pe tema sănătăţii mentale.

Ea a promis de asemenea să aloce suma de 1,8 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari) pentru a permite asociaţiei de caritate Samaritans să continue să ofere gratis consiliere telefonică.

Aproximativ 4.500 de persoane se sinucid anual în Anglia.

Campaign Against Living Miserably (CALM) - al cărei obiectiv este prevenirea sinuciderii în rândul bărbaţilor - a salutat această numire drept ”revoluţionară”.

Această iniţiativă contribuie la ”aducerea în atenţie a sinuciderii şi a efectelor sale devastatoare, destigmatizarea problemei şi continuarea consolidării susţinerii tuturor celor afectaţi în Regatul Unit”, a apreciat CEO-ul CALM Simon Gunning.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.