Premierul britanic, Theresa May, a anunţat, joi seara, într-o conferinţă de presă, că nu îşi va da demisia, deşi au existat contestatari ai acordului pentru Brexit aprobat miercuri de Guvernul britanic, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată ce va face dacă va exista un vot de neîncredere după ce mai mulţi membri ai Partidului Conservator au trimis scrisori în acest sens către Comitetul 1922, aripa partidului care se ocupă de alegeri, May a declarat că îşi va face treaba, va negocia cu UE şi apoi va supune la vot acordul în faţa Camerei Comunelor. „Apoi parlamentarii îşi vor face treaba şi vor fi traşi la răspundere pentru deciziile pe care le iau”, a afirmat ea, adăugând că este determinată să lupte în continuare.

May a declarat că „regretă” că unii colegi au părăsit Guvernul, dar consideră că face ceea ce este corect.

Val de demisii după acordul privind Brexitul: Ministrul britanic însărcinat cu Brexitul şi secretarii de stat pentru Irlanda de Nord, pentru Muncă şi Pensii şi cel pentru Brexit au renunţat şi ei la funcţii
CITEȘTE ȘI Val de demisii după acordul privind Brexitul: Ministrul britanic însărcinat cu Brexitul şi secretarii de stat pentru Irlanda de Nord, pentru Muncă şi Pensii şi cel pentru Brexit au renunţat şi ei la funcţii

Premierul a declarat că actualul acord redă Marii Britanii controlul asupra legilor, banilor şi graniţelor sale. De asemenea, documentul încheie jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie în Regatul Unit.

„Acesta este un Brexit care îndeplineşte priorităţile poporului britanic”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.