Arabia Saudită intenţionează să despartă Peninsula Arabă de Qatar, invitând companii să construiască un canal care ar transforma Qatarul într-o insulă, conform presei locale saudite, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regatul Arabiei Saudite, care a impus o blocadă Qatarului de peste un an, a invitat cinci companii să liciteze pentru acest proiect, notează ziarul Mekkah, adăugând că o bază militară saudită ar urma să fie construită în zona tampon dintre viitorul „Canal Salwa” şi Qatar.

„Qatar nu va fi o insulă independentă după acest proiect”, anunţă ziarul, citând „experţi geopolitici”.

Proiectul a apărut pentru prima dată în presa saudită în aprilie când televiziunea de stat Al-Arabiya a anunţat că viitorul canal ar include o staţiune turistică şi o zonă de deşeuri nucleare, alături de baza militară.

Arabia Saudită nu a confirmat existenţa proiectului.

În iunie 2017, Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul au rupt legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând ţara că susţine terorismul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.