Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află în cursa pentru a fi noul şef al NATO, a informat, vineri, ziarul The Sun, citând o sursă diplomatică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de state membre NATO au sugerat că von der Leyen va prelua şefia Alianţei Nord-Atlantice în octombrie, conform sursei citate.

Actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, îşi încheie mandatul aşa cum era planificat în octombrie, după ce mandatul său a fost prelungit de trei ori şi după ce a rămas în această funcţie aproape nouă ani.

The Sun, care citează surse, a spus, de asemenea, că Marea Britanie s-ar putea opune candidaturii lui von der Leyen, care a fost ministru german al Apărării, invocând istoricul ei slab la conducerea Forţelor Armate din Berlin.

Ziarul german Welt am Sonntag a relatat că prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez şi secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, se numără printre candidaţii la conducerea NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.