Autorităţile thailandeze au anunţat că 60 de persoane au fost rănite, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropierea unui supermarket din localitatea Pattani. De asemenea, principalii suspecţi sunt militanţii musulmani, care luptă pentru proclamarea unui stat separatist în jumătatea sudică a Thailandei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe persoane rănite au fost externate la scurt timp după explozie, dar 21 de persoane rămân internate în stare gravă la spitalul din Pattani.

Explozia a distrus faţada supermarketului Big-C, iar martorii susţin că un nor de fum negru s-a ridicat deasupra localităţii Pattani, situată în apropiere de graniţa cu Malaysia.

Poliţistul Rewat Srichantub a precizat că printre principalii suspecţi pentru atacul cu maşină-capcană se numără insurgenţii musulmani, iar atacatorul a reuşit să fugă înainte de explozie. Acesta este primul atac cu maşină-capcană din ultimul an în Pattani.

Peste 6.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimii 13 ani din cauza insurgenţei militanţilor musulmani din provinciile Yala, Pattani şi Narathiwat.

De asemenea, executivul a condamnat atacul, precizând că reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului.

Thailanda s-a confruntat în ultimul an cu o intensificare a atacurilor teroriste în sudul ţării, în special în apropierea graniţei cu Malaysia.

Guvernul a respins recent o ofertă pentru discuţii de pace condiţionate din partea unui grup de insurgenţi musulmani, după ce aceştia din urmă au cerut intervenţia observatorilor internaţionali în sudul Thailandei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.