Guvernul britanic a fost îndemnat să deschidă o anchetă, după ce telefonul fostului premier Liz Truss a fost spart în timp ce aceasta era ministru de externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Mail on Sunday a raportat că mesajele private dintre Truss şi oficiali străini, inclusiv despre războiul din Ucraina, au ajuns în mâini străine.

Pirateria a fost descoperită în timpul campaniei de vară pentru conducerea conservatorilor, dar ştirea a fost suprimată, a anunţat publicaţia.

Guvernul a spus că are o protecţie „solidă” împotriva ameninţărilor cibernetice.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că guvernul „nu a comentat măsurile de securitate ale persoanelor”.

Detaliile despre piraterie au fost suprimate de prim-ministrul de atunci Boris Johnson şi de secretarul de cabinet Simon Case, a susţinut The Mail on Sunday.

Ziarul a mai spus că mesajele private schimbate între Truss şi Kwasi Kwarteng, prietenul ei apropiat, numit ministru de finanţe când a devenit prim-ministru, au fost, de asemenea, descoperite de presupusul hacker.

The Mail on Sunday a raportat că agenţii suspectaţi că lucrează pentru Rusia au fost responsabili pentru presupusa piraterie, citând surse anonime, dar BBC nu a putut verifica acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.