Reprezentanţii Tel Aviv-ului au anunţat miercuri dimineaţă că relaţiile bilaterale americano-israeliene rămân neafectate, în ciuda acuzaţiilor care au au marcat întâlnirea preşedintelui Donald Trump cu Serghei Lavrov şi Serghei Kişliak în Biroul Oval. Trump le-a dezvăluit celor doi diplomaţi ruşi informaţii clasificate despre un complot al jihadiştilor ISIS, obţinute de la Israel, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Israel are încredere completă că relaţiile cu Statele Unite nu au fost puse în pericol de acuzaţiile potrivit cărora preşedintele Trump  a dat Rusiei informaţii sensibile obţinute de către serviciile de informaţii de la Tel Aviv”, a declarat ambasadorul Ron Dermer.

Reprezentanţii Casei Albe au refuzat să discute despre sursa informaţiilor clasificate şi nu au precizat dacă este vorba despre Israel.

Preşedintele Trump şi-a apărat în schimb dreptul de a distribui informaţii clasificate despre terorism, după ce s-a lăudat în timpul unei discuţii cu Lavrovşi Kişliak că are acces la rapoarte de informaţii extrem de detaliate şi le-a povestit despre un complot al jihadiştilor Statului Islamic.

Deşi nu este vorba despre o ilegalitate, gafa preşedintelui este percepută drept o încălcare a încrederii de mulţi reprezentanţi ai comunităţii de informaţii din Statele Unite.

Liderii democraţi şi republicani şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la întâlnirea controversată cu diplomaţii ruşi, cerând eliberarea transcripturilor de la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.