Teheranul a condamnat sâmbătă atacurile aeriene americane împotriva miliţiilor din Siria susţinute de Iran şi a negat responsabilitatea pentru atacurile cu rachete împotriva unor ţinte americane din Irak, care au determinat atacurile de vineri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul a afirmat că atacurile împotriva grupării paramilitare Kataib Hezbollah, susţinute de Iran, de-a lungul graniţei irakiene, au fost reacţia la atacurile cu rachete împotriva ţintelor americane din  Irak.

Oficiali occidentali şi unii oficiali irakieni au atribuit atacurile respective grupurilor susţinute de Iran, dar Teheranul a negat implicarea.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a condamnat sâmbătă atacurile SUA ca fiind "ilegale şi o încălcare a suveranităţii Siriei", într-o întâlnire cu omologul său irakian Fuad Hussein, aflat în vizită în Iran, a informat presa de stat iraniană.

"Zarif a declarat că unele atacuri şi incidente recente din Irak sunt suspecte şi ar putea fi concepute pentru a perturba relaţiile dintre Iran şi Irak şi securitatea şi stabilitatea irakiană", a relatat presa.

”Subliniem necesitatea ca guvernul irakian să-i găsească pe autorii acestor incidente”, a spus Zarif.

Hussein a dat asigurări că ”Bagdadul nu va permite ca incidentele din această ţară să fie folosite pentru a perturba relaţiile excelente dintre cele două ţări”, potrivit presei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.