Un comunicat prin care Guvernul iranian a anunţat că Arabia Saudită i-a transmis mesaje preşedintelui iranian Hassan Rohani prin intermediul unei ţări străine este ”inexact”, potrivit ministrului de stat saudit însărcinat cu Afaceri Externe Adel al-Jubeir, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În realitate, ”naţiuni surori au căutat să calmeze situaţia, iar noi le-am spus că poziţia regatului este în continuare să aspire la securitate şi stabilitate în regiune”, a scris marţi pe Twitter Adel al-Jubeir, referindu-se la acest comunicat de luni.

Arabia Saudită i-a tranmis mesaje lui Rohani prin intermediul unor lideri străini, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Guvernului iranian Ali Rabie, citat de agenţia oficială iraniană de presă Irna.

”Dacă Arabia Saudită caută cu adevărat să-şi schimbe comportamentul, Iranul se va felicita de acest lucru”, a declarat el.

Riadul acuză Teheranul că se află la originea atacurilor împotriva a două infrastructuri petroliere de la 14 septembrie, ceea ce Teheranul respinge.

Prinţul moştenitor Mohamed bin Salman a declarat, într-un interviu difuzat duminică de postul american CBS în emsiunea ”60 Minutes” că privilegiază mai degrabă o soluţie politică decât militară la conflictul dintre Riad şi Teheran.

Un război între cele două puteri regionale ar provoca o prăbuşire a economiei mondiale, a subliniat el.

”O dezescaladare trebuie să vină din tabăra care propagă haosul prin intermediul unor acţiuni ostile în regiune”, a subliniat Jubeir.

”Noi ne-am comunicat poziţia cu privire la regimul iranian, pe care o enunţăm în continuare clar, aşa cum a făcut-o ultima oară la Adunarea Generală a ONU”, a adăugat el.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.