Magantul american de presă Ted Turner, fondatorul postului CNN, a dezvăluit, într-un interviu care urmează să fie difuzat duminică, faptul că suferă de demenţă cu corpi Lewy, o maladie neurodegenerativă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demenţa cu corpi Lewy provoacă schimbări violente de dispoziţie şi halucinaţii, caracteristici pe care le prezintă şi maladiile Parkinson şi Alzheimer.

În cursul interviului, difuzat de postul CBS, Ted Turner, în vârstă de 79 de ani, întâmpină dificultăţi în a-şi aminti numele bolii sale.

”Este un caz uşor a ceea ce ai atunci când ai Alzheimer. Seamănă cu asta, dar e mai puţin grav, Alzheimerul este fatal”, a explicat el, potrivit unor fragmente publicate înaintea interviului.

”Doamne-ajută că nu am aşa ceva. Dar am... nu-mi pot aminti numele”.

Demenţa cu corpi Lewy afectează 1,5 milioane de americani.

Actorul Robin Williams suferea de această maladie, înainte să se sinucidă, în 2014.

Principalele simprome ale maladiei sunt oboseala şi pierderea memoriei, a explicat Ted Turner în timpul interviului.

Fostul soş al lui Jane Fonda a lansat în 1990 CNN, primul post de informaţii nonstop, revoluţionând astfel lumea presei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.