Tatăl băiatului care a ucis opt elevi şi un paznic la şcoala din Belgrad unde învăţa a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia, care a făcut percheziţii în apartamentul familiei, relatează Blic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de arma cu care a comis masacrul, băiatul mai avea o armă în rucsac.  Ambele arme se aflau în posesia legală a tatălui său. Acesta susţine că erau închise într-un seif, care avea un cod, dar se pare că fiul său l-a aflat.

Băiatul mergea adesea la poligonul de tragere cu tatăl său, a declarat .Bratislav Gašić, ministrul Poliţiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Motivaţia din spatele acestui atac încă nu este cunoscută, dar majoritatea victimelor sunt fete. Şapte fete, un băiat şi un agent de securitate au fost ucişi. Alte şapte persoane au fost rănite, iar între acestea se numără o fată împuşcată în cap a cărei stare este critică.

Suspectul a deschis focul în cea mai apropiată clasă de intrarea în şcoală, care avea ora de istorie. Profesoara de istorie, în vârstă de 53 de ani, se numără şi ea printre victimele rănite.

Băiatul care a deschis focul are 13 sau 14 ani şi a sunat chiar el la poliţie pentru a anunţa ce a făcut. El a fost arestat în curtea şcolii.

Agenţii de poliţie au fost fotografiaţi escortându-l pe suspect, care era încătuşat şi purta o cagulă pe cap.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Potrivit poliţiei, băiatul îşi planificase atacul cu o lună înainte şi îşi făcuse chiar o listă cu potenţialele victime.

Un atac de acest gen este rar întâlnit la Belgrad, dar pe de altă parte, Serbia este ţara unde deţinerea de arme de foc de către populaţie are una dintre cele mai ridicate rate din lume, armele fiind răspândite după războaiele din anii 1990. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.